Общинска избирателна комисия Стара Загора


РЕШЕНИЕ
№ 150
Стара Загора, 29.09.2015

ОТНОСНО: Определяне на помещения за приемане на СИК в изборния ден за общински съветници и за кметове, и произвеждане на национален референдум на 25 октомври 2015 г.; определяне на помещения за настаняване на изчислителния пункт на преброителя; определяне на маршрутите за движение на представителите на СИК при предаване на протоколите на СИК в OИК.

На основание чл. 85, ал.4 във връзка с чл.87, ал.1, т.1 от Изборния кодекс,  ОИК Стара Загора

 

Р Е Ш И:

За произвеждане на избори за общински съветници и за кметове, и произвеждане на национален референдум на 25 октомври 2015 г. на територията на Община Стара Загора, на ОИК Стара Загора е необходимо да бъдат предоставени за ползване следните помещения:

 1. Концертна зала, заедно с прилежащите и общи части, ет.1 и ет.2 – собственост на община Стара Загора, находяща се на бул. Цар Симеон Велики № 108. В залата да бъдат създадени необходимите условия за престоя на членовете на СИК, които предават протоколите в Общинска избирателна комисия. Задължително да бъдат осветени концертната зала и фоайетата на първи и втори етаж.
 2. Пленарна зала, находяща се на втори етаж на Областна администрация Стара Загора. В залата ще бъдат настанени изчислителния пункт на преброителя – 14 броя работни места – оператори, 4 бр. работни места – сканировчици, 1 бр. отговорник и 1 бр. системен администратор; членовете на ОИК – 8 броя работни места и места за настаняване застъпници, наблюдатели, представители на политически партии, представители на СМО и др. В залата да бъде осигурен достъп до интернет мрежа. В западното фоайе, пред входа на пленарната зала да бъдат поставени минимум 6 маси с по 2 броя столове, необходими за извършване на корекции на нередовните протоколи на СИК.
 3. Зала север-изток, находяща се на втори етаж в сградата на Областна администрация Стара Загора, която да бъде обособена като работно място на ОИК Стара Загора за периода 25-27.10.2015г.
 4. ОИК определя следния маршрут за движение на представителите на СИК при приемането на протоколите на СИК на 25.10.2015г. и 26.10.2015г. Вход от западната част (западен вход) на концертна зала, настаняване в концертна зала – партер и балкон, фоайета първи и втори етаж. Влизане в изчислителния пункт от западния вход на пленарна зала. Напускане на изчислителния пункт от източния вход на пленарна зала. Напускане на сградата на Областна администрация през централен вход на Областна администрация. Чувалите с бюлетините, канцеларски материали и копирните устройства ще се предават в административната сграда на Община Стара Загора, като представителите на СИК да се придвижват само по бул. „Цар Симеон Велики“.

 

Горното решение да се изпрати за сведение и изпълнение на Кмета на Община Стара Загора, Областния управител на област Стара Загора, Директора на ОД на МВР Стара Загора и до Директора на ИО – клон Стара Загора.

 

Настоящото решение е обявено по реда на чл.87, ал. 2 от Изборния Кодекс и подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

 

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                                              /Теодора Крумова/

 

                                              СЕКРЕТАР:

                                                                              /Веселина Андреева/

Председател: Теодора Иванова Крумова-Желева

Секретар: Веселина Иванова Андреева

* Публикувано на 29.09.2015 в 18:34 часа

Календар

 • ПонВтСрЧетПетСъбНед
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930 

Решения